Jeannett Fruergaards blog | sådan så min Guldregn alle ud i foråret
29243
post-template-default,single,single-post,postid-29243,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

sådan så min Guldregn alle ud i foråret

Når jeg ser tilbage på billederne her hen over foråret så syntes jeg virkelig Alle’en har leveret varen, og levet op til de forventninger jeg havde da jeg plantede og lagde løgene.  Hvis jeg skal være helt ærlig så er det på godt jysk træls at lægge løg, og mange løg er rigtig træls. Det er efterår, det er vådt og koldt og det er nærmest umulig at komme til i bedene for bladvækster. Men tro mig det er hele besværet værd, så spar lidt penge på plante budgettet nu her i sommer, og køb nogle flere løg til efteråret, i kommer til at takke jer selv for det til næste forår jeg lover jeg det.

De første løg vækster der vidste sig i foråret var de hvide krokus Jeanne d’arc, derefter kommer Hyacinten City of haarlem og farver bedet lys og lækker cremgul. Det var første år vi har denne Hyacint, og jeg håber den bliver i haven fremover for den er virkelig skøn.

Derefter kommer alle narcisserne og tager over, her har vi bl.a Narcis Pueblo, og Narcis Laurens Koster

Efter Narcisserne kommer Allium  ‘Aflatunense’ de lilla runde kugler svæver overbedet, og i takt med at stauderne vokser til, dækker de de grimme blade som Allium desværre får for neden. Samtidig med Allium blomstrer også Guldregnen, de gule blomster strækker sig ned mod de lilla allium, det er et syn jeg ser frem til hvert år.

Som bundække i bedene har jeg stauderne lodden løvefod og vortemælk, Euphorbia polychroma ‘Senior’ samt gule løvehaler, Phlomis russeliana,

Bagerst i bedet begynder den smukke kulsukker med de limegule kanter at skyde frem. Den hedder Symphytum x uplandicum ‘Axminster Gold’ og kan godt være lidt svær at finde, men den er værd at lede efter. Den kan skimtes bagerst i billedet. Den bliver over en meter høj sidst på sommeren, så den står bag ved træerne.

Det var lidt forårs stemning fra min alle, her sidst på sommeren kan vi godt glemme hvor stor effekt forårsløg egentli har i bedene. Jeg skal helt sikkert have lagt flere løg igen til efteråret, hvad med dig.

No Comments

Post a Comment