Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/jeannettfruergaard.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Jeannett Fruergaards blog | Deadheading af sommerblomster og roser | Jeannett Fruergaards blog
Jeannett Fruergaards blog | Deadheading af sommerblomster og roser
29302
post-template-default,single,single-post,postid-29302,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Deadheading af sommerblomster og roser

Vi nyder den sidste uges ferie sammen i haven, det er virkelig skønt at kan stå op om morgenen og så bare gå lige ud i haven, og gøre det vi nu lige syntes skal gøres i dag.

 

Lige nu er vi igang med at gøre haven klar til vores åben have her i august, det er mest deadheading af visne blomster og nedklipning af roser og afblomstret stauder.

Vores lille røde vippe vander til 100 kr fra et byggemarked har været på overarbejde i år, men den er trofast og med vores egen brønd boring som forsyner os med vand går det helt ok med at vande.

Det pynter virkelig i bedene når roser og stauder bliver studset for vidsne blomster og blade, det hele bliver lige lidt mere grøn. Jeg syntes nedklipning er utrolig hyggeligt have arbejde, det er som regel i en ok arbejds stilling sammenlignet med at luge fx, og hvis det foregår i skærehaven så dufter det skønt af Lathyrus og urter.

Jeg er meget flittig med at binde op og deadheade døde blomster af mine sommerblomster, for springer de først i frø så er det slut med blomstring for i år. Blomsterne har jo egentlig kun det formål at blive bestøvet og så lave frø, og hvis det er en etårig så dør planten for den har sørget for at blive reproduceret til næste år, sådan er en sommerblomsts cyklus. Men hvis du er meget flittig med at klippe ned, passe med ekstra gødning og sørge for at de bliver støttet i takt med at de vokser op, så kan du forlænge blomstringen, og du har smukke skæreblomster til langt ind i efteråret, hvor de til sidst må bukke under for regn og frost.

1 Comment
  • Lisbeth Klastrup

    juli 31, 2018 at 2:01 pm Svar

    Her bukker de under for tørken. Heldigt at I har egen brøndboring. Jeg overkommer nu alligevel ikke at vande det hele. Det ser flot ud hos dig.
    Kh Lisbeth

Post a Comment